Премиерът на Обединеното кралство  Борис Джонсън заяви, че е потресен

...
Премиерът на Обединеното кралство  Борис Джонсън заяви, че е потресен
Коментари Харесай

Борис Джонсън: Потресен съм от атаката срещу Салман Рушди

Премиерът на Обединеното кралство  Борис Джонсън съобщи, че е покъртен от експанзията против родения в Индия английски публицист Салман Рушди, предадоха международните организации, представени от Българска телеграфна агенция.

По-рано бе обявено, че създателят на Сатанински строфи бе атакуван, до момента в който се готвел да изнесе лекция в курортен град в щата Ню Йорк. Нападателят бе арестуван, полицията сподели, че Рушди е ранен в региона на врата и той бе откаран с хеликоптер в болница.

Според медийната информация писателят е вкаран в операционна зала.

" Потресен съм от това, че Салман Рушди бе намушкан, до момента в който упражняваше едно право, което ние в никакъв случай не би трябвало да преставаме да пазиме ", съобщи Джонсън, визирайки правото на независимост на словото. " Мисля за неговите близки. Надявам се, че всичко ще е наред ", добави той.

Губернаторът на щата Ню Йорк Кети Хоукъл също сподели, че в мислите си е със Салман Рушди и неговите близки по-късно ужасяващо действие.

Сенаторът от Ню Йорк Чък Шумър дефинира нападението като шокиращо и потресаващо, като офанзива против свободата на словото и изрази вяра, че писателят бързо ще се възвърне.

Британският министър на културата Надин Дориес сподели, че офанзивата е ужасяваща, че е непоносимо нахлуване против един книжовен колос, против един от най-големите бранители на свободата на словото. Тя добави, че в мислите си е с писателя и околните му.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР